Rregullat e roleplay!

Go down

Rregullat e roleplay!

Post by Admin on Thu Mar 26, 2015 10:03 am


Deathmatch
Vrasja e ndonjë personi apo ndonjë individi në lojë pa ndonjë arsye të fortë realistike. Ju nuk keni të drejtë ta vrisni dikë vetëm per qejf, kjo është strikt e ndaluar, në qoftëse kjo rregull nuk rrespektohet atëherë do të ketë ndryshime.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Së pari Kick
- Në qoftëse përsëritet do ketë Burgim (30 Minuta)
- Në qoftëse përsëritet do të ketë Ndalim të armëve për 24 orë
- Në qoftëse prap përsëritet do të ketë Warning (3 warnings = BAN)
- Në qoftëse bëhet DM në masë të madhe mund të ketë edhe BAN.


Metagame
Përzierja e qateve ku bëhet Roleplay me at ku nuk diskutohet për Roleplay. Kjo do të thotë se në qatin normal ju nuk guxoni të flisni diqka që ska të bëj me lojën, por ju duhet të flisni non stop për lojë dhe gjërat që ndodhin në të, në qoftëse dëshironi të diskuoni për diqka që ska lidhje me lojën atëherë përdore komandën '/b' e cila është një komandë ku e fut tekstin në kllapa që indikon apo tregon se ti nuk je duke folur diqka për lojë, apo në qoftëse dëshironi ju mund të flisni edhe në qatin global '/toggc' dhe '/g'.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Gjobim Administrativ 1% të shumës së përgjithshme të parave.
- Gjobim Administrativ 5% të shumës së përgjithshme të parave në qoftëse përsëritët.
- Kick


Revenge killing (Apo Hakmarrje)
Thjesht kur juve dikush ju ka vrarë, dhe ju prej inatit shkoni dhe e vrisni atë prap, pa pasur ndonjë arsye të specifikuar, por thjeshtë gjakmarrje, këtë ne nuk e lejojmë dhe është strikt e ndaluar. Në qoftëse juve dikush ju vret, ju nuk keni të drejtë të shkoni ta vrisni atë, sepse ju kur vdisni në lojë e humbni memorjen se qfar ka ndodhur në 30 Minutat e fundit. Por, pasi që të kryhen 30 minutat, ju atëherë keni të drejtë ta provokoni personin që ju ka vrarë por jo të gjuani të parët, në qoftëse personi që po provokoni ju gjuan prapë atëherë keni të drejtë edhe ju ta gjuani atë - por mos harroni mbas 30 minutave!

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Warning
- Burgim (40 Minuta)


Powergaming
Rregulla e Powergaming-ut ka kuptimin kur ju bëni diçka që është e pamundur për tu bërë në jetën reale, dhe ju e bëni atë në lojë, për shembull diqka që nuk egziston apo diqka që thjeshtë nuk mund të ndodhë, shembull konkret, kur ju e përdorni komandën /me për të shprehur ndonjë veprim tuajin dhe ju shkruani '/me i vret të gjithë në server' d.m.th kjo nuk lejohet, si dhe Powergaming definohet edhe në tjera gjëra shembull glitchet apo bugs të ndryshme si për shembull kur ju kërceni prej ndonjë ndërtese dhe abuzoni animacionet për të mos vdekur, kjo nuk është e lejuar dhe ndëshkohesh!

Dënimet/Ndëshkimet:
- Warning direkt
- Burgim (45 Minuta)


Crackshooting
Crack shoot do të thotë kur ju e abuzoni armën Deagle duke e përdorur kombinimin Maus + Tastierë për ta bërë armën Deagle të gjuaj më shpejtë, kjo asesi nuk lejohet në serverin tonë, ju thjesht mund ta përdorni Crack Shoot kur jeni duke lozur në paintball apo thjeshtë kur Administratori hap një event dhe ju tregon se a është e lejuar për këtë event apo jo, në qoftë se ju jep leje për ta përdorur atëhere jeni të lejuar, në qoftë se jo, do të ndëshkoheni.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Warning
- Burgim (25 Minuta)


Quick Swapping
Ju nuk jeni i lejuar që gjatë ndonjë luftimi me armë, ta ndrroni armën dhe ta vendosni prap atë që të mos e rimbushni karikatorin, kjo ju jep një avantazh në plumba dhe ju mund ta fitoni duelin, kur jeni duke luftuar me ndonjë armë ju duhet ta përdorni atë deri sa të ju harxhohen të gjithë plumbat, pastaj në momentin kur ju e rimbushni atë keni të drejtë zgjedhjen e armës tjetër në qoftëse e keni ndonjë.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Burgim (10 Minuta)


Sjellja Jo-RP (Non-RP Behaviour)
Në qoftëse ju nuk silleni në mënyrë profesionale si i ka hije një lojtari të roleplay si dhe nuk i përdorni komandat për të evituar MG etj, mund të ketë ndëshkime, kjo përjashtohet për lojtarët e ri të cilët janë të ri në klasin Roleplay, kështu që kjo rregull përjashtohet për të rinjtë.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Vetëm Kick


Car Ramming (Shkelje me makinë)
Kjo rregull nënkupton të gjithë ata të cilët e mbysin ndonjë lojtarë me makinën e tyre, dhe me qëllim nuk largohen nga trupi që e kanë shkelur kështu që lojtari humb shumë shpejt Armorin si dhe Gjakun, kjo kursesi nuk lejohet në Votra-Zone si dhe do të ketë ndëshkime për ata që e bëjnë këtë. Ne kemi edhe sistemin Anti-Car Ram i cili na lajmëron kështu që ata që kanë dëshirë ta provojnë, janë të mirë se ardhur por normalisht që do të ketë ndëshkime.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Burgim (30 Minuta)
- Warning (Në disa raste)
- Kick (Në disa raste)


Spamming
Spami në secilin chat nuk lejohet, dhe për ata që e bëjnë këtë, do të ketë ndëshkime.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Warning
- Mute (20 minuta)


Abuzimi i /report /newb /requesthelp /g /ad
Në qoftëse këto qate përdoren vetëm për qef nga lojtarët, atëherë do të ketë Heshtje të tyre nga përdorimi i këtyre komandave.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Mute në /g
- Mute në /newb
- Mute në /requesthelp
- Mute në /g
- Mute në /ad


Abuzimi i /report /newb /requesthelp /g /ad
Në qoftëse këto qate përdoren vetëm për qef nga lojtarët, atëherë do të ketë Heshtje të tyre nga përdorimi i këtyre komandave.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Mute në /g
- Mute në /newb
- Mute në /requesthelp
- Mute në /g
- Mute në /ad


Kur ju e gënjeni Administratorin
Do të ketë raste në lojë kur Administratori do t'ju besoj, por në qoftëse ju e keni gënjyer atë sepse ju e urreni x-personin dhe dëshironi ta shini në burg, do të ketë ndëshkime nga më të ndryshmet.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Warning
- Burgim (60 Minuta)


Kur ju dilni nga loja me '/q' kur ju ndjek policia
As kjo nuk lejohet, do të thotë, në qoftëse policia është duke ju ndjekur, dhe ju nuk dëshironi që të arrestoheni nga ta, dhe nuk keni qfar të bëni dhe si opsion e keni vetëm /q atëherë ju nuk jeni lojtar i Roleplay, dhe jeni frikacak, ju duhet të ballafaqoheni edhe me burgun ndonjëherë, nuk është gjë e keqe! Në qoftëse kjo rregull nuk respektohet do të ketë ndëshkime.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Burgim i menjëhershëm (50 Minuta)
- Warning direkt (menjëherë pas burgimit)


Kur ju e shtypni komandën '/kill' për tu larguar nga policia
Normalisht që nuk lejohet, ju pastaj do të ringjalleni tek spitali dhe polcia prap nuk do të mund të ju kap, kjo nuk lejohet dhe do të ketë ndëshkime edhe për këtë.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Burgim i menjëhershëm (50 Minuta)
- Warning direkt (menjëherë pas burgimit)


Instalimi i s0beitit
Në qoftëse e keni s0beitin e instaluar dhe e përdorni në server, stafi do t'ju pyet me qetësi që ta fshini atë nga loja juaj, por ju në qoftëse e përdorni përsëri, ju do të ndëshkoheni në forma të ndryshme.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Admini duhet me qetësi ti thotë ta fshij s0beitin, në qoftëse refuzon - KICK.
- Në qoftëse kthehet përsëri me s0beitin e instaluar - WARNING (3 Warnings = BAN)
- Në qoftëse përsëri abuzon me s0beit = BAN


Hakerimi/Pirateria
Ne kemi 0 tolerancë në ata që bëjnë hack në server, dhe do të ketë ban të mnejëhershëm.

Dënimet/Ndëshkimet:
- BAN i menjëhershëm.


Mos respektimi i Administratorëve
Normalisht që Administratorët kanë reputacion dhe autoritet më të lartë se ju, dhe në qoftëse e fyeni x-Administratorin mund të ketë ndëshkime me BAN, por në raste të shumta me Warning dhe me Kick.

Dënimet/Ndëshkimet:
- Kick
- Warning
- Ban

Admin
Admin

Posts : 8
Join date : 2015-03-26

View user profile http://newlifegaming.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum